Redovne radionice za žene

Usmjerene poticanju kreativnosti, potencijala i osobnog i rasta

Na radionicama u ugodnoj, opuštenoj atmosferi kroz kreativne tehnike (priče, pisanje, slike, crteži, kolaži, modeliranje, skulptura, glina, mandale…), pokret, vođenu vizualizaciju i meditaciju radi se na osviještavanju i izražavanjui emocija; jačanju samopouzdanja, smanjenju stresa i napetosti, osnaživanju, otkrivanju unutarnjih resursa, snage i mudrosti, kreativnosti,  potencijala, neiscrpne riznice unutarnje moći.
Radionice su prostor gdje možete osvijestiti i slobodno izraziti svoje osjećaje, vlastite potrebe i želje u krugu žena, u krugu povjerenja, razumijevanja, suosjećanja.
Prostor u kojem možete osjetiti slobodu, opuštenost, mir, vratiti kontrolu nad svojim životom u svoje ruke uz stručno vodstvo psihologa, art-terapeuta.

Kome su namijenjene radionice?

Radionice su namijenjene svima koji  žele raditi na sebi, razvijati se, upoznavati, i unaprijediti osobni razvoj, istražiti i razviti svoje kreativne potencijale i pozitivne resurse unutar sebe,  otkriti više ili manje zatomljene osobine kako bi ih iskoristili u svoju korist, razviti skrivene potencijale, osnažiti pozitivne osobine, prodrijeti ili zaobići blokade, te preuzeti kontrolu sa nesvjesnog plana i svjesno upravljati svojim životima ili raditi na konkretnom problemu, oslobađanju od napetosti, povratiti se u ravnotežu, a sve to kroz svu ljepotu, bogatstvo, moć i šarm različitih kreativnih izraza i psihoterapijskih tehnika.

Učinci radionica ekspresivne terapije:

saznaj više

Kako psihološki djeluju na ljude? 

Saznaj više...

Tehnike rada:

  • Kreativne tehnike art-terapije (priče, pisanje, slike, crteži, kolaži, modeliranje…)
  • Izražavanje kroz pokret
  • Vođena vizualizacija
  • Osvještavanje unutarnjih procesa i vanjskog ponašanja

Za sudjelovanje nisu potrebne nikakva likovna znanja niti prethodna iskustva jer je naglasak na ekspresijama koje proizlaze iz unutrašnjosti, a likovni - kreativni izričaj je samo poticaj da ono što je potisnuto dođe na površinu, u svijest.

Mjesto održavanja: Rojc Pula, 5.kat

Vrijeme: jednom tjedno u trajanju od 2 sata, termini prema dogovoru grupe ( ujutro i popodne)

„Dokle god nesvjesno ne postane svjesno, ono će upravljati našim životima, a mi ćemo ga nazivati sudbinom“. C.G.Jung 

 

Upisi se odvijaju 3 puta godišnje

Prijaviti se možete tokom cijele godine za željenu radionicu, a upisi i početak rada radionica odvija se 3 puta godišnje:

Početkom listopada

Sredinom sječnja

Krajem ožujka

Saznaj što kažu polaznice o radionicama 

Pročitaj

Slike sa radionica

Pogledaj

Kako bi ostale u kontaktu sa svojom dubinom, svojim snagama, kako bi ostale centrirane i povezane, a samim tim snažne i uspješne, pozivam Vas da odaberete radionicu koja Vam odgovara:

Antistres program za menađerice i poduzetnice

 Anti-stres program za oslobađanje stresa i opuštanje putem redovnih radionica, ili u vidu team-buildinga, ili intenzivnog programa kroz produženi vikend u prirodu

Saznaj više...

Radionica art-terapije (osnovni ciklus)

ekspresivna terapija1

Svrha i tema radionica:

Uvodni ciklus u art-terapiju služi kako bi se polaznice upoznale sa načinima rada i osnovnim tehnikama art-terapije ( crtež, kolaž, glina i modeliranje, tijelo i pokret) kroz 12 susreta.

Saznaj više...

 

Upoznaj sebe (kontinuirani ciklus)

images (8)
Ideja vodilja

ovog kontinuiranog oblika rada art-terapijskih radionica je da se stvori grupa podrške, povjerenja, koja pruža razumijevanje i snagu grupe svakoj  polaznici koja polazi na put kreativne samospoznaje svojih potencijala, potreba, novih puteva i odgovornog načina življenja vlastite punine i autentičnosti.

Saznaj više...

 

Predah za majke - post partum tečaj i grupa podrške kako se nositi sa izazovima majčinstva

MothersDay_lowres

Grupa podrške za majke pruža razumijevanje, međusobno poštovanje i povjerenje pri razmjeni iskustava i emocija, istovremeno stvarajući prostor za opuštanje, bivanje,osjećanje, nadahnuće, motivaciju, inspiraciju i osnaživanje kroz kreativne izričaje kako bi se lakše nosile sa zahtjevima majčinstva, kako bi otkrile u sebi neiscrpni izvor moći, kreativnosti, otkrile čarobnicu i boginju u sebi i postale umjetnice vlastita života.

Saznaj više...

 

U prirodi -subotom

images (3)

Pozivamo vas na art-terapijske radionice intuitivnog slikanja u prirodi da se opustite od napornog radnog tjedna, riješite negativiteta i stresa nakupljenog svakodnevnicom, posvetite se sebi i obnovite snage, te se slobodno izrazite kroz  pokret, crtež, glas… nadahnete se prekrasnom prirodom, upoznate i obnovite svoje unutarnje snage, i skrivene resurse, vratite se svojim izvorima, razvijate kreativne potencijale, otkrivate strast za stvaranjem, vratite tijelo, um i duh u ravnotežu, stvarate, izražavate se,  otkrivate, istražujete sebe i svijet oko sebe u opuštajućoj prirodi  uz zvukove i mirise mora, stabla, zemlje, vjetra...

Saznaj više...

 

Buđenje kreativnosti - intuitivno slikanje

images (4)Radionica za razvijanje kreativnih potencijala i vlastitog unutarnjeg vodstva.

Intuitivno slikanje pomaže da ostanemo svoji, istražimo sebe i postanemo stvaraoc samoga sebe i vlastitog života.  Otkrivanjem bogate unutarnje dobine i njezinim izražavanjem kroz boje i oblike upoznajemo vlastite snage i jezik naše duše, preuzimamo odgovornost za živjeti autentični život, živimo vlastitu kreativnost i umjetnost.

Saznaj više...

 

 

Radionica intuitivnog mozaika

Radionica mozaika osmišljena je kako bi se pružilo osnovno znanje u izradi mozaika i osnovne tehnike slaganja i kombiniranja materijala na razlčite podloge kroz intuitivni pristup stvaranja mozaika.

Želja mi je i u ovoj radionici ići korak dalje i pružiti dublje iskustvo stvaranja mozaika povezivanjem sa svojom unutrašnjosti i stvaranjem iz sebe sljedeći unutarnji glas, osjećaje i potrebe.

Saznaj više

Sve što nazivate manama, sve što vam se ne sviđa na vama, vaše su prednosti. samo su prejako potencirane. Sve one mogu vam postati izniman alat koji ćete u svakom trenutku moći koristiti za svoju dobrobit, a ne više protiv sebe. Na vama je  samo da naučite kako iskoristiti te svoje osobine u količini primijenjenoj trenutku u kojem se nalazite. Smisao se ne krije u tome da odbacujemo dijelove sebe koje ne volimo, nego da otkrivamo ono pozitivno što se krije u njima i uklopimo ih u svoj život. D.Ford

Umjetnost treba, kao ispunjujuće i kreativno iskustvo, izražavati nešto dublje od jasnih koncepata intelektualnih i neurotičnih umova. Kreativnost se ne može ostvariti osim ako ne dođemo u dodir s prostorom gdje ne znamo, prostorom misterije i procjepa. Iz te rupe nešto novo i svježe može nastati, nešto što nije već unaprijed predodređeno umom. To je ljepota "neznanja". 

Podijeli: