Voditeljica programa i gosti predavači

O voditeljici

Ana Božac profesorica je psihologije (Filozofski fakultet u Rijeci), educirala se za gestalt psihoterapeuta (Zagrebu pri Njemačkom IGW Institutu iz Würzburga) i voditelja sistemskih konstelacija. Magistrirala  master art-terapija: likovna terapija, glazbena terapija, terapija kroz ples i pokret, te dramska terapija na postdiplomskom studiju u Rimu, Universita Roma 3.
Iskustvo psihološkog kliničkog i grupnog rada stekla je kroz rad u Psihijatrijskoj bolnici Rab i u Psihijatrijskoj bolnici za odrasle, djecu i mladež u Zagrebu, te kao stručni suradnik raznih udruga (art-terapija s djecom, mladima i odraslima).

Aktualno je voditeljica Centra za osobni rast i razvoj kreativnih potencijala u Istri. Vodi niz različitih autorskih art-terapijskih radionica za žene, te raznih kreativnih i psiholoških radionica za djecu i odrasle,  individualnu psihotearpiju, te duže i kraće art-terapijske intenzive ( retreat programe), sudjeluje u raznim aktivnostima i edukacijama,  koautor je priručnika preventivnog programa za djecu za stručne suradnike u osnovnim školama (projekt Ljubav u pokretu). Autorica i voditeljica programa multimodalnog pristupa integrativne art-terapije.

U svom radu usmjerena je na holistički pristup čovjeku, kroz integraciju znanja i mudrosti raznih psihotearapijskih pravaca, umjetnosti, kreativnosti, psihologije, rada na tijelu, i duhovnosti. U svom radu naglašava važnost povratka prirodi (vanjskoj i unutarnjoj), osluškivanju i praćenju prirodnog ritma čovjeka. Rad se temelji na upoznavanju vlastitih unutarnjih procesa i njihova izražavanja kroz kreativne medije, te otkrivanja vlastite kreativnosti, pozitivnih resursa, autentičnosti čovjeka, osvještavanja unutarnjih potreba, blokada, unutarnjih sabotera, te na svjesnom preuzimanju odgovornosti za sebe i svoje osjećanje, osnaživanjem kroz suočavanje sa svakodnevnim i traumatičnim izazovima i zahtjevima koji se percipiraju kao mogućnost učenja, napretka i osobnog rasta.
Osim psihoterapijom i art-terapijom posvećena je i umjetničkom izražavanju i stvaranju. Bavi se slikanjem, skulpturama, izradom ogledala i namještaja, mozaika, oslikavanjem prozora i murala, kreiranjem odjeće…Održala je nekoliko samostalnih i veći broj skupnih izložbi, njezini radovi u više su navrata nagrađivani.

Predavači gosti

Conny Petö Đeneš, transpersonalna psihoterapeutkinja, hipnoterapeutkinja i terapeutkinja prirodne i kvantne medicine

Predavanje: Teme iz transpersonalne psihoterapije

Voditeljica i osnivačica Centra Zdravlja Harmonija, koordinator podružnice Atlas Therapy u Istri, voditeljica i utemeljiteljica Holistic Cures projekta za Ayurvedu, diplomirala je transpersonalnu psihologiju sa seksologijom, specijalizirala hipnoterapiju sa transpersonalnim NLP-om (neuro-lingvističkim programiranjem), educirala se za transakcijsku analizu TA101 (metoda psihoterapije) i razne metode prirodne i kvantne medicine (homeopatija, ayurveda, biorezonanca, aromaterapija, theta healing, atlas terapija ijyotish). Radi sa klijentima individualno i grupno, održava predavanja, radionice i terapeutsko-umjetnički ples za žene svih uzrasta te piše kao kolumnistkinja o zdravlju za portal www.parentium.com.
Izdala knjigu Dharma, karma i mokša.

Više o Conny i njezinom radu na: www.nebeska-harmonija.hr  

 

Sandra Karabaić, prof. socijalni pedagog, psihoterapeut

Predavanja: 1. Elementi terapije pokretom i plesom

                      2. Elementi terapijskog procesa iz integrativne psihoterapije

Diplomirala na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2003 g. Iskustvo i praksu stekla je radeći s djecom s teškoćama u razvoju, adolescentima s poremećajima u ponašanju i duševnim problemima u  Domu za odgoj djece i mladih, vrtiću te školi u Psihijatrijskoj bolnici.

Potreba za dubljim razumijevanjem sebe odvela ju je na desetogodišnju edukaciju Integrativne psihoterapije koju je zaokružila  Europskim certifikatom (2013.). Završila je i jednogodišnji trening iz (5Ritmova) Terapije pokretom  kod Andree Juhan u Švicarskoj (2009.) i  dvogodišnje obrazovanje iz Psihoterapije pokretom i plesom, čiji su nositelji i predavači članovi Europske udruge terapeuta pokretom i plesom (EADMT). Prije toga ima više od deset godina plesne prakse na radionicama 5 Ritmova, u Europi i USA. Ples je njena  strast i duboko vjeruje u povezanost uma i tijela.

Aktualno vodi psihoterapiju i niz radionica radionica i grupa plesne psihoterapije u Hrvatskoj i Sloveniji. Surađuje s talijanskim glazbenikom Alexom Croce, koji svira udaraljke iz cijelog svijeta na radionicama u Rijeci, a koje prerastaju u internacionalne.

U neprekidnoj sam individualnoj i grupnoj superviziji. Članica  mnogih strukovnih udruga, hrvatskih i europskih.

Više o Sandri i njezinom radu na: http://psihoterapija-rijeka.com i www.movementherapy5r.com.hr

                                               

 

Ana Katušić,dr.sc. prof. rehabilitator

Predavanje: Elementi Glazbene terapije

 

Predsjednica Hrvatske udruge muzikoterapeuta, voditeljica edukacije muzikoterapije pri Hrvatskoj udruzi muzikoterapeuta

Više o Ani i njezinom radu na: www.muzikoterapeuti.hr/

 

Jasenka Korlević, psihoterapeut

Prezentacija TRE vježbi

Psihoterapeut sa ECP ( European Certificate of Psychotherapy), TRE provider. Radi u Privatnoj spec.ambulanti dr.med. Slavica Ezgeta i KLA Poreč kao psihoterapeut. Član je SPUH-a ( Savez psihoterapijskih udruga Hrvatske ) i EAP-a ( European Association for Psychotherapy ). Profesionalni interesi: rad s pojedincima, grupama, parovima i obiteljima, poslovno savjetovanje, business coaching.

 

Martina Kosec, prof. likovne kulture

Predavanje o Fraktalima (dijagnostički i korektivni crtež)

Rođena je 1973. u Zagrebu. Završila je Srednju školu za primijenjenu umjetnost i dizajn (grafički odjel) i srednju glazbenu školu „Pavla Markovca“ (solo pjevanje). Diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti, pedagoški smjer – grafika u klasi prof. Dubravke Babić.

Od studenskih dana, osim umjetnosti i odgoja putem umjetnosti, zanimaju je i područja alternativne pedagogije, duhovnosti i art-terapije. Sudionica je brojnih radionica kojima je sadržaj umjetnost, pedagogija i duhovnost. Također se bavi i pisanjem i izdavanjem knjiga. Autorica je knjige „Na krilima mističnog putnika“ i udžbenika i priručnika za likovnu kulturu od 5. – 8. razreda.

Trenutno radi kao profesor likovne kulture u osnovnoj školi i kao direktorica i voditeljica radionica u vlastotoj firmi PUNI POTENCIJAL. Suosnivačica je i članica je udruge OPA u kojoj putem radionica za djecu i odrasle aktivno radi na promicanju vizualne kulture.

S metodom crtanja fraktalnih crteža upoznala se u Litvi 2011. godine kada je sudjelovala na radionicama koje je vodila Brigita Paulauskienė, a od 2014. do danas metodu crtanja uči izravno od autorice metode Tanzilije Polujahtove. U sklopu vlastite firme vodi radionice za djecu i odrasle i prenosi znanje o metodi crtanja fraktalnih crteža.

Više o Martini i njezinom radu na: www.puni-potencijal.hr

Podijeli: