Knjiga

O smrti i životu

Art-psihoterapijski pristup suočavanja sa žalovanjem nakon gubitka djeteta u trudnoći

Uskoro!

Knjiga „O smrti i životu“ svjedoči o značajnosti gubitka djeteta u trudnoći, i o nastavku življenja nakon tog kobnog događaja.

U prvom djelu knjige autorica iznosi sirove crtice iz vlastitog dnevnika o žalovanju, o boli, preživljavanju, i proživljavanju različitih dubokih emotivnih stanja koje žalovanje donosi sa sobom. Iskrena, bolna, emotivna priča potkrijepljena je svjedočanstvima drugih žena koje svojim hrabrim pričama svjedoče duboku bol, stigme društva, snagu i hrabrost preživljavanja i životne borbe. Sva svjedočanstva govore o snazi duha, snazi žena, snazi života usprkos smrti, o snazi ljubavi koja ima moć nadjačati smrt.

U drugom djelu autorica iznosi društvene stigme i teorijske postavke o smrti djeteta u trudnoći i procesu žalovanja. Naglašava važnost prihvaćanja i izražavanja te iznosi niz načina suočavanja s različitim emocijama tijekom žalovanja kroz perspektivu kreativnog pristupa psihološkom procesu žalovanja.
U posljednjoj cjelini opisano je 40 art-terapijskih vježbi koje se mogu provoditi tijekom godine žalovanja te niz rituala kako bi se olakšao i svjesno procesuirao gubitak djeteta i oproštaj, a samim time kako bi se otvorio prostor za novi, snažniji, svjesniji, mudriji i bogatiji život.
Osim majkama, njihovim obiteljima, knjiga je namijenjena svim stručnjacima koji dolaze u doticaj s tom problematikom kako bi proširili svijest i stekli dodatna znanja i alate kako pristupati i kako raditi s osobama koje su izgubile voljeno biće.
caret-down caret-up caret-left caret-right

Knjiga „O smrti i životu” psihologinje i psihoterapeutkinje Ane Božac je izvanserijski pionirski tekst koji pokriva prostor do sada neistražen u našoj sredini. Knjiga je to o smrti prije života i o životu nakon smrti.

Bez obzira na to jesmo li izgubili nekog tko je samo kratko bio dio našeg unutarnjeg života ili nekog tko je bio duže u našem životnom prostoru, ovaj tekst je neizbježna pomoć.

Ova je knjiga više od svjedočenja. Ona je pomoć svakome od nas koji se u svojim ordinacijama i psihoterapijskim uredima susrećemo sa situacijom gubitka jer nam daje u ruke niz alata s kojima možemo pomoći.

Dr. Ljiljana Bastaić, psihijatrica i psihoterapeutkinja, internacionalni trener za individualnu i bračnu terapiju

Zastrašujuća i ohrabrujuća istovremeno, ova knjiga donosi i autoričin stručni doprinos i inspirativne ideje za nošenje s boli, žalovanjem i gubitkom. Knjiga šalje snažnu poruku majkama sa sličnim iskustvom, a ona glasi: niste same i postoji putokaz za prolazak kroz ovaj labirint teških osjećaja i mjeseci.

Hana Francetić Brčić, profesorica sociologije, gestalt terapeutkinja, ECP, EAGT

Knjiga Ane Božac snažno je svjedočanstvo prolaska kroz bol nakon velikog gubitka. Autorica nevjerojatno iskrenom vlastitom emotivnom ogoljelosti pruža čitatelju sirove emocije koje se javljaju nakon tako teškog događaja, gubitka voljene osobe, svojeg nerođenog djeteta.

Ova knjiga nudi različite mogućnosti suočavanja s vlastitom boli i upravo zato korisna je svima koji proživljavaju slična iskustva boli i gubitka, prvenstveno majkama, njihovim obiteljima, ali i široj populaciji

Barbara Kožarić, gestalt savjetodavni terapeut, Imago bračni terapeut pod supervizijom, MPhil, Master of Theology, MA in Psychology of Religion and Anthropology of Mental Health

Naručivanje knjige

Želite li naručiti knjigu, upišite vaše podatke u kontaktni obrazac.

Izvršite uplatu u iznosu od  kn + dostava  ukupno kn na račun:

Po evidenciji uplate, dostavit ćemo vam knjigu u najbržem mogućem roku.

Hvala!

Naruči knjigu

Narudžba knjige
Unesite vaš upit

Podijeli: