Redovne radionice za žene

Usmjerene poticanju kreativnosti, potencijala i osobnog i rasta

Na radionicama u ugodnoj, opuštenoj atmosferi kroz kreativne tehnike (priče, pisanje, slike, crteži, kolaži, modeliranje, skulptura, glina, mandale…), pokret, vođenu vizualizaciju i meditaciju radi se na osviještavanju i izražavanjui emocija; jačanju samopouzdanja, smanjenju stresa i napetosti, osnaživanju, otkrivanju unutarnjih resursa, snage i mudrosti, kreativnosti,  potencijala, neiscrpne riznice unutarnje moći.
Radionice su prostor gdje možete osvijestiti i slobodno izraziti svoje osjećaje, vlastite potrebe i želje u krugu žena, u krugu povjerenja, razumijevanja, suosjećanja.
Prostor u kojem možete osjetiti slobodu, opuštenost, mir, vratiti kontrolu nad svojim životom u svoje ruke uz stručno vodstvo psihologa, art-terapeuta.

Kome su namijenjene radionice?

Radionice su namijenjene svima koji  žele raditi na sebi, razvijati se, upoznavati, i unaprijediti osobni razvoj, istražiti i razviti svoje kreativne potencijale i pozitivne resurse unutar sebe,  otkriti više ili manje zatomljene osobine kako bi ih iskoristili u svoju korist, razviti skrivene potencijale, osnažiti pozitivne osobine, prodrijeti ili zaobići blokade, te preuzeti kontrolu sa nesvjesnog plana i svjesno upravljati svojim životima ili raditi na konkretnom problemu, oslobađanju od napetosti, povratiti se u ravnotežu, a sve to kroz svu ljepotu, bogatstvo, moć i šarm različitih kreativnih izraza i psihoterapijskih tehnika.

Tehnike rada:

  • Kreativne tehnike art-terapije (priče, pisanje, slike, crteži, kolaži, modeliranje…)
  • Izražavanje kroz pokret
  • Vođena vizualizacija
  • Osvještavanje unutarnjih procesa i vanjskog ponašanja

Za sudjelovanje nisu potrebne nikakva likovna znanja niti prethodna iskustva jer je naglasak na ekspresijama koje proizlaze iz unutrašnjosti, a likovni - kreativni izričaj je samo poticaj da ono što je potisnuto dođe na površinu, u svijest.

Mjesto održavanja: Furlanski prilaz 6

Vrijeme: jednom tjedno u trajanju od 2 sata, termini prema dogovoru grupe ( ujutro i popodne)

Kako psihološki djeluju na ljude? Saznaj više...

Saznaj što kažu polaznice Pročitaj

Učinci:

saznaj više

„Dokle god nesvjesno ne postane svjesno, ono će upravljati našim životima, a mi ćemo ga nazivati sudbinom“. C.G.Jung 

 

Kako bi ostale u kontaktu sa svojom dubinom, svojim snagama, kako bi ostale centrirane i povezane, a samim tim snažne i uspješne, pozivam Vas da odaberete radionicu koja Vam odgovara:

Radionica art-terapije: Upoznaj sebe

Uvodni ciklus u art-terapiju služi kako bi se polaznice upoznale sa načinima rada i osnovnim tehnikama art-terapije ( crtež, kolaž, glina i modeliranje, tijelo i pokret) kroz 12 susreta određenih tema. Teme susreta pročitaj u nastavku.

Saznaj više...

Intuitivno slikanje

Radionica za razvijanje kreativnih potencijala i vlastitog unutarnjeg vodstva.

Prepuštanjem vodstvu osjećaja kroz niz različitih vježba, ispod cenzure uma možemo otkriti vlastiti unutarnji glas intuiciju i mudrost.

Saznaj više...

 

Anksioznost -Mindfulness -Art-terapija

Mindfulness meditacija i vizualizacija sa izražajem kroz kreativne tehnike. Opuštanje, svjesnost,anti-stres, osjećaj dobrobiti, kontakt sa sobom i svojim osjećajima, otpuštanje, prisutnost... jednom tjedno od jeseni do proljeća

Saznaj više...

Put oporavka: moje tijelo, simptomi i ja

Kad se razbolimo, ili osjećamo da nam tijelo šalje neke poruke koje ne razumijemo, vrijeme je da ih poslušamo, da posvetimo posebnu pažnju upravo tim porukama. Medicina je samo jedan dio liječenja, a drugi dio mentalnog i emocionalnog liječenja je na nama. Ove radionice služe upravo tome: otrkivanju poruka simptoma i tijela,  jačanju samopouzdanja, osnaživanju, otkrivanju unutarnjih resursa, snage i mudrosti, kreativnosti i potencijala za suočavanje sa bolešću, te za rekonstrukciju života i svoje uloge u njemu, vračanja kontrole nad svojim životom u svoje ruke.

Saznaj više...

Radionice: žalovanje-oporavak-rast

Žalovanje, tuga, ljutnja, bol, zarobljenost u svijetu negativnih misli i osjećaja često prevladaju, ne uspijemo se istrgnuti iz tog začaranog kruga, sve promatramo kroz prizmu naočala boli, ljutnje i tuge. Kroz 16 radionica jednom tjedno suočit ćemo  se sa osjećajima dati im prostor i vrijeme, vidjet što nam oni nose, razvit ćemo podršku u sebi za sebe, utjehu i snagu. Moći ćemo ponovno osjetiti snagu, mir, ljubav i radost.

Saznaj više...

Predah za majke

Post-partum tečaj i grupa podrške kako se nositi sa izazovima majčinstva.

Pruža razumijevanje, međusobno poštovanje i povjerenje pri razmjeni iskustava i emocija, istovremeno stvarajući prostor za opuštanje, motivaciju, inspiraciju i osnaživanje kroz kreativne izričaje kako bi se lakše nosile sa zahtjevima majčinstva.

Saznaj više...

Sve što nazivate manama, sve što vam se ne sviđa na vama, vaše su prednosti. samo su prejako potencirane. Sve one mogu vam postati izniman alat koji ćete u svakom trenutku moći koristiti za svoju dobrobit, a ne više protiv sebe. Na vama je  samo da naučite kako iskoristiti te svoje osobine u količini primijenjenoj trenutku u kojem se nalazite. Smisao se ne krije u tome da odbacujemo dijelove sebe koje ne volimo, nego da otkrivamo ono pozitivno što se krije u njima i uklopimo ih u svoj život. D.Ford

Umjetnost treba, kao ispunjujuće i kreativno iskustvo, izražavati nešto dublje od jasnih koncepata intelektualnih i neurotičnih umova. Kreativnost se ne može ostvariti osim ako ne dođemo u dodir s prostorom gdje ne znamo, prostorom misterije i procjepa. Iz te rupe nešto novo i svježe može nastati, nešto što nije već unaprijed predodređeno umom. To je ljepota "neznanja". 

Antistres program za menađerice i poduzetnice

 Anti-stres program za oslobađanje stresa i opuštanje putem redovnih radionica, ili u vidu team-buildinga, ili intenzivnog programa kroz produženi vikend u prirodu

Saznaj više...

Radionica intuitivnog mozaika

Radionica mozaika osmišljena je kako bi se pružilo osnovno znanje u izradi mozaika i osnovne tehnike slaganja i kombiniranja materijala na razlčite podloge kroz intuitivni pristup stvaranja mozaika.

Želja mi je i u ovoj radionici ići korak dalje i pružiti dublje iskustvo stvaranja mozaika povezivanjem sa svojom unutrašnjosti i stvaranjem iz sebe sljedeći unutarnji glas, osjećaje i potrebe.

Saznaj više

U prirodi -subotom

images (3)

Radionice intuitivnog slikanja i art-terapije u prekrasnoj prirodi okolice Pule, rta Kamenjaka  u blizini mora odvijaju se subotom. Nadahnite se prekrasnom prirodom, upoznajte i obnovite svoje unutarnje snage, i skrivene resurse, vratite se svojim izvorima, razvijajte kreativne potencijale, otkrivajte strast za stvaranjem, vratite tijelo, um i duh u ravnotežu, stvarajte, izražavajte se,   u opuštajućoj prirodi  uz zvukove i mirise mora, stabla, zemlje, vjetra...

Saznaj više...

 

Plesne radionice

Pozivam vas na ples i plesne radionice koje se baziraju na disanju, kontaktu i intuitivnom plesu koji dolazi iz spontanog impulsa tijela a ne zadanih koraka. Vođeni glazbom, nekad tišinom a nekad ritmom srca ili nogu kretat ćemo se spontano tražeći autonomni pokret i osjećaj slobode u tijelu, opuštenosti i radosti.

Saznaj više...

 

 

Podijeli: