Radionice: žalovanje-oporavak-rast

Preživljavanje nakon gubitka djeteta (pobačaj, smrt fetusa, smrt dojenčadi)

Ove radionice namijenjene su mamama koje su izgubile svoje bebice neovisno o vremenu, bilo to u 2. tjednu trudnoće, ili u 2. mjesecu života. radionice pružaju toliko potreban prostor za osjećanje i izražavanje kako boli u sebi tako i pronalazak unutarnjih snaga i resursa za suočavanje sa boli i osobni razvoj.

Žalovanje, tuga, ljutnja, bol, zarobljenost u svijetu negativnih misli i osjećaja često prevladaju, ne uspijemo se istrgnuti iz tog začaranog kruga, sve promatramo kroz prizmu naočala boli, ljutnje i tuge. Međutim nužno je suočiti se sa osjećajima dati im prostor i vrijeme, i samo na taj način vidjet ćemo što nam oni nose, vidjet ćemo život veći od samo tih osjećaja, razvit ćemo podršku u sebi za sebe, utjehu i snagu. Moći ćemo ponovno osjetiti snagu, mir, ljubav i radost.

Radimo u malom broju, kako bi povjerenje i intimnost ostali očuvani, a pružila se podrška i osjećaj sigurnosti i razumijevanja. Radimo sa kreativnim tehnikama kako bi olakšali put osjećajima.

Po želji možete iznositi vlastitu priču ili ne morate uopće. Možete raditi samo sa osjećajima bez da ispričate priču ako vam to predstavlja problem u grupi.

Grupa se sastaje jednom tjedno u trajanju od 2 sata i svaki put se odrađuje jedna tema kroz 16 termina. Radionice su organizirane u cikluse od 16 tjedana kako bi pružile adekvatno vrijeme i prostor bavljenja sa vlastitim emocijama.

Cijena je 2000 kn plativo u ratama 4 x 500 kn.

Informacije i prijave na ana.bozac@gmail.com

Podijeli: